Login

Wie is online

We hebben 56 gasten en geen leden online

Zoeken

15 oktober 2005

Toertocht Voerstreek

Als gewoonlijk heeft Jos Beeren weer zijn routes klaar, zo ook de 15e oktober, de laatste geplande toerrit van het MTK jaar. Op een zaterdag (en het belooft stralend weer te worden stonden) 11 rijders klaar om de tocht de rijden. Nadat een enkele motor nog rijklaar gemaakt was met een M6 boutje reden we weg. Vanuit Kessel richting Eijsden over de snelweg, daarna namen we de kleinere en grotere binnendoorwegen. De eerste stukken waren nogal mistig, maar al rap verdween de mist voor (verblindende) zon en de temperaturen liepen daardoor op tot aangename hoogten. Na een kleine links-rechts combinatie verloren we 3 mensen van de groep, maar al snel waren deze weer teruggekeerd. De eerste twee foto's laten een mooi panorama zien tijdens deze wachttijd.
We reden verder en in Remouchamps dronken we koffie, die we wel weer gezamelijk moesten afrekenen. (Hebben we eerder last van gehad maar nu verliep het soepeler.) Op naar de volgende kilometers, en ze waren mooi, en het was lekker warmer geworden. Volgende stop lag bij het stuwmeer Barrage de la Gileppe waar de grote leeuw de wacht houdt. Deze stop is echt genieten van het uitzicht.
Daarna op naar Limbourg en op het pleintje de motor parkeren om even wat te eten. Het eerste restaurant had geen eetkaart omdat de omzet daarvoor te laag was (nou, dat maakt de omzet ook niet veel hoger!). Awel, er waren meer restaurants en we hebben lekker gegeten bij Brasserie het Paus Café. Daarna hebben we de weg teruggenomen, via Aubel naar Plank, Cadier en Keer en de A2 naar huis.
Het was een mooie afsluiting van een goed seizoen. Bedankt Jos!

Namens MTK 2000, Wim Peeters.

 

18 september 2005

Toertocht Eiffel-Ardennen (kloostertocht)

Het idee van Piet Bouten om even uit te gaan eten zorgde voor een mooie tocht naar Eifel en Ardennen. We vertrokken we met 10 motoren naar Aken, waar we in Euskirchen van de snelweg draaiden en de eerste bochten zich al snel aandienden. Voor de eerste stop was het redelijk fris maar al snel brak de zon door en de winterhandschoenen gingen in de tas en zomerhandschoenen kwamen aan de handen. We waren iets te vroeg voor de soep dus op de heenweg zijn we langs de weg gestopt om even wat bij te tanken en af te laten. Daarna gingen we op weg naar het klooster in Heimbach, Amtei Mariawald. Voor velen erwtensoep (dé attractie aldaar), andere riskeerden niets en namen iets anders te eten. Daarna zijn we vertrokken richting Aubel in Belgie, helemaal binnendoor. Veel auto's en campers drukten de snelheden zodat we de bochten niet echt konden nemen zoals we dat graag zouden willen. In Aubel hebben we even koffie gedronken bij het klooster, waarna we weer opstapten en verder reden richting Nederland. Een klein tochtje zuid Limburg door Valkenburg leidde ons naar de snelweg en in Beek zijn we via de A2 en Napoleonsbaan weer teruggereden naar Kessel. Het waren 330 km in mooi warm weer, geen regen. Bedankt Piet!

Namens MTK 2000, Wim Peeters.

 

27 augustus 2005

Toertocht Eiffel

Vanmorgen om 9 uur waren er bij de Boesjer 3 personen aanwezig en eentje zou na komen ivm met platte band probleem. We zijn om 9.20 uur wegereden richting Aken om in Esweiler aan de monsterroute te beginnen. In Grathem was er een weg omlegging en file, maar dat had als voordeel dat de 4 e persoon kon aanhaken, dus verder met z'n 4. De route was perfect en truus wist goed de weg, het was een uitstekend uitgezette route op gps, en ook een prachtige route met veel korte bochten. Om ongeveer 15.00 uur hebben we besloten om een stuk in te korten daar we anders te laat thuis waren. Toen we om 18.45 uur thuis ariveerde had ik 520 km op den teller met een gemiddelde snelheid van 69 km. Ik rij deze tocht zeker nog eens over maar dan vertrek ik eerder zodat de rit helemaal uitgereden kan worden. Als iemand interesse heeft hoor ik het wel; de complete rit is van hier naar Aken als beginpunt (100km), de rit zelf is 420 km en dan retour nomaals 100km totaal 620 km.

Namens MTK 2000, Piet Bouten.

 

10 juli 2005

Toertocht Cuijk

Op herhaling de toertocht Cuijk, net als afgelopen jaar heen en terug naar Cuijk zo vlak mogelijk langs de Maas. Met 11 rijders vertrekken we om 9:00 naar Cuijk. Jos Beeren als voorrijder heeft dit maal de kleine weggetjes uitgezocht zo dicht mogelijk langs de maas, zonder zandwegen te moeten kiezen. Het weer was beter dan de laatste editie in 2004, dus geen modder op de motoren. Door het warme weer echter waait het stof danig op, zeker als ook voor de off-road rijders toch een zandweg wordt gekozen. Ondanks het feit dat we 10 minuten moeten wachten op de koffie (we waren 10:50 op het terras en men ging pas om 11 uur open anders "liep men achter de feiten aan" ?? #%$# ??) was de koffie toch goed te drinken. Ook het appelgebak was lekker, en we namen zelfs een tweede tas :) koffie.
Weer op de motor gestapt was het toch wel wat warmer geworden en uiteindelijk hebben we toch Kessel weer bereikt, ondanks dat we in Grubbenvorst op zijn gesplitst in twee groepen.
Zo'n 154 km rijplezier en op tijd weer in Kessel.

Namens MTK 2000, Wim Peeters.

 

19 juni 2005

Toertocht Maas-Schwalm-Nette route

Er was geen uitgezette tocht en geen voorrijder die zich gemeldt had, dus we hebben eerst alle opties doorgenomen die er waren, rekening te houden met de temperatuur die tot 32 grC voorspeld was in de middag. Het leek ons dus verstandig om niet te ver te rijden zodat we op tijd (lees voor de ergste hitte) weer thuis waren. We kozen voor de Maas-Schwalm-Nette Route die bij de Café de Boesjer voorbij komt.

Binnen 1 meter waren we dus al bezig met de route te rijden die binnen de kortste keren werd omgedoopt tot de Maas-Schwalm-Nette-Thei Route. Thei Stappers gaf zijn eigen draai aan de route en wist de begin-kilometers om te buigen tot een interessant en vooral ook oorverdovend spectakel door onder verschillende viaducten door te rijden. Aangekomen in Duitsland hebben we rond 11 uur van een kan koffie genoten, koffie die voor enkelen van de rijders ook nodig was omdat de avond van tevoren de roemruchte "CELKE9-fuif" plaats had gevonden. Daarna reden we verder volgens de borden die de route bewegwijzeren. Het weer werd langzaam wat warmer en rond een uur of 12:30 reden we aan bij een tankstation om bij te tanken, niet alleen de moteren maar ook de rijders die het warmer kregen. Door de grote bossen hout die voorbij liepen was het zelfs in de schaduw van het tankstation niet meer uit te houden, dus reden maar snel verder om weer wat koelwind te hebben. Net over de grens in Herkenbosch hebben we even gegeten bij de "imbiss" die daar langs de weg ligt. Daarna reden we verder, onder de stalende zon, richting Kessel. Rond een uur of 3 zaten we op het terras bij de Boesjer terug in Kessel en genoten van een koel drankje. We waren die dag met 9 rijders en hebben zo'n 170 km afgelegd.

Namens MTK 2000, Wim Peeters.

 

29 mei 2005

Toertocht Eiffel

Ietsje later dan 9 uur reden we met 21 motorrijders en 1 motorrijdster weg naar de Eiffel. Theo Stappers reed op zijn boilogische GPS de route naar Aken alwaar we via de bekende afslag "Brand" de snelweg verlieten. Gelijk stopten we bij het eerste tankstation 500 na de afslag Brandt.
Vanuit daar richting Monschau via de binnendoorwegen. Het weer was gewoon fantastisch, lekker een graad of 22, geen wind, geen regen natuurlijk. Het was niet zo druk de op de weg tot de lunchstop om precies 12:00. Dat was nabij park "Burg Vogelsang" bij Morsbach. Daar hebben we een heerlijke duitse lunch gehad boven op de berg en daarna gingen we er weer tegenaan, beter gezegd er achter aan, Theo gaf de Rocket flink de sporen. Ook op de weg was het inmiddels al weer wat drukker geworden.
We zagen verder nog "bekende" plaatsen als Hammer, Schmitt, Einruhr, Dedenborn, Kesternich, Gemund, Eicherscheid en Simmerath. De derde stop was bij een tankstation waar we tevens nog was koffie en fris dronken bij een nabijgelegen terrasje. Daarna reden we terug via Aken en de snelweg. Terug in Kessel belandden we bij de Youngquest markt in het centrum.
Een hele mooie route van ongeveer 390km hadden we achter de rug. Bedankt Theo!

Namens MTK 2000, Wim Peeters.

 

8 mei 2005

Toertocht Betuwe

Het weer was niet goed, de wil was er wel bij 9 rijders. Er werd besloten om een kortere route te rijden en dit keer niet naar de Eifel te gaan maar naar de Betuwe. Op de GPS van Piet Bouten vertrokken we dus vol goede moed om 9 uur. De tocht er naar toe liep via de middenpeelweg, op weg naar Tiel. Net voor het veer naar Tiel verliet de eerste rijder de groep op weg naar huis. Na de oversteek begonnen de betere weggetjes, eerst even tanken en schuilen, want de 2e bui was een feit. Tussen de buien door scheen de zon fel. Intussen vertrok ook de 2e rijder naar huis, doorweekt en verkleumd. We reden door en kwamen uiteindelijk met 7 rijders uit in Buren om een stuk appelgebak en koffie te nuttigen. Toen we verder reden constateerden we dat onze motoren er erg smerig uitzagen, poetsbeurtje thuis was toch wel nodig. Via een aantal dijkwegen langs Linge en Waal namen we om 13:45 de terugweg aan en reden via de A50 en A73 terug naar Kessel. Al met al een mooie tocht van zo'n 320km , maar als het 20 graden is en de zon schijnt dan is de tocht nog mooier. Hopelijk beter weer de volgende tocht, bedankt Piet. Voor de geinteresserden: deze route is te vinden op www.gpstracks.nl en heet de "bloesemroute".

Namens MTK 2000, Wim Peeters.

 

17 april 2005

Motorzegening Grubbenvorst.

Zoals de voorgaande jaren beginnen we dit jaar wederom met de motorzegening. Na lang wachten kunnen we weer georganiseerd een stukje toeren. De regen bleef gelukkig weg dit jaar, de zon wilde echter ook niet echt doorbreken. we reden met 32 motoren naar Grubbenvorst toe, een hele Kesselse colonne parkeerde gelijk een halve straat vol. Het was druk op de zegening, niet alleen motoren maar ook kijkers. Er zijn foto's van geknipt, deze staan op de fotopagina. Enkele foto's zijn in zwart wit door een foutive instelling van mijn camera, maar gelukkig kwam ik daarnog op tijd achter. We zijn ieder voor zich naar huis gereden, sommigen rechtstreeks, sommigen nog met een korte toer.

Namens MTK 2000, Wim Peeters.

Kalender

Mei 2019
Z M D W D V Z
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
za 25 mei @ 09:00 - 18:00 2e Toerrit - Pieter Hanssen
za 08 juni @ 09:00 - 18:00 3e Toerrit - Mart Hanssen
zo 23 juni @ 09:00 - 18:00 4e Toerrit - Wim Peeters

Copyright © 2017. All Rights Reserved.