Login

Wie is online

We hebben 224 gasten en geen leden online

Zoeken

Mart Hanssen - Motorzegening Roggel en Zuid Limburg - 26 april 2014

 

Mart had zich vrijwillig aangemeld om voorop te rijden naar de motorzegening en een route erna. De zegening in Roggel werd opgevolgd door een friet bij FrietNel in Roggel. Daarna begonnen we met 8 rijders aan de route naar Zuidlimburg. Via veel bekende en minder bekende wegen reden we door het zonovergoten Limburg. Evntjes waren we 4 rijders kwijt, maar na een zoektocht van Mart konden we weermet 8 rijders verder. Omdat we gegeten hadden konden we er voorlopig tegen, maar om een uur fo half vier kwamen we toch bij de lekkerste ijskraam (zeggen ze) van limburg de Wingerberghoeve. Daar hebben wel even lekker ijs gegeten. 2 man reden eerder naar huis, maar met 6 man reden we de route af.

Het was een leuke en stralende dag, en als eerste route van het jaar niets mis mee. We hebben lekker gereden met z'n 19-20°C.

 

Dankje Mart.

 

 

Wim Peeters – Forten route - 3 mei 2014 

 

Omdat het mijn verjaardag was en ik ook op tijd thuis wilde zijn vertrokken we voor een relatief korte tocht om 8 uur in Kessel. Met heel mooi zonnig weer reden we met 10 motoren richting Wessem war Ger ook de route aanpikte. De fortentocht leidde ons langs een viertal forten aan de oostzijde van Luik, die tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog zijn aangelegd. Deze maken deel uit van de Forten rond Luik, twee ringvormige groepen van forten gebouwd vóór en na de Eerste Wereldoorlog.\

We hebben gezien Fort Eben-Emael, Fort Aubin-Neufchâteauu, Fort Battice, Fort Tancrémont , een deel van de Forten rond Luik. Verder zien we een restant van de Westwall. Aangelegd om een geallieerde invasie te stoppen.

 

In de middag pauze hebben we een pitstop gemaakt bij een echt Belgisch frietkot nabij Eupen. Jammer genoeg moest ik de route inkorten wegens enkele wegwerkzaamheden. Zo waren we om precies 15h00 weer ik Kessel

 

Rijtijd is ongeveer 5h30

De afstand is 282km

 

 

Wim Peeters

 

 

Pieter Hanssen – Altenahr – Am Tunnel - 22 mei 2014

 

Met 8 man vertrokken we in Kessel en de 9e stond langs de Napoleonsweg in Neer te wachten, Ger voegde achteraan bij. Zo reden we met goed weer en flink wat zon naar het zuiden. Allereerste de A2 die we verlieten om via Heerlen verder te rijden naar de Hoge Venen in België. Na goede en wat slechter wegen konden we door (nadat het paard de laatste 2 ook door liet) naar Henri Chapelle, bij het Amerikaanse oorlogskerkhof was de eerste strop. De zelf meegebrachte koffie en wat lekkers maakte het af.
Na deze pauze reden we door naar Altenahr waar we rond 13h15 zouden aankomen volgens mijn GPS. Maar door wat erg langzaam rijdende auto’s kwamen we toch veel later aan. Bij Toets en Angela (Am Tunnel) genoten we van de zon, de koffie en Apfelkuchen mit Sahne. Kleine kaart was afgeschaft maar voor mij deed dit hem ook. Lekker. Na een pauze en wat gesprekjes reden we verder naar de eerste tank stop, ook nodig. Terug naar de route en verder, maar sommige magen waren nog wel aan het knorren en Piet wilde nog worst hebben. Het duurde nog wel enige tijd tot we thuis waren dus Pieter laste nog een eet stop in bij een Shoarma zaak langs een tankstation. De foto’s zeggen verder voldoende, lekker bikken.
Daarna moesten we nog een dik uur rijden voordat we thuis waren. Net na 19h00 reden we Kessel binnen. Het was een mooie route, lekker weer en lekker doorgereden.

 

Dankjewel Pieter

 

Gr Wim
 

 

Pieter Verhaegen - BELS - 20 juli 2014 

 

Als vervanging voor Wim Peeters, had Pieter Verhaegen zich aangemeld met een mooie route naar Robertville.

Het was een lekkere 24'C toen we vertrokken met een regenkans van 100% later in de middag.Via Gulpen afgezakt naar de Ardennen met regelmatig wat "Pieterpaadjes" door het heuvelachtige landschap. Door de bossen naar het Lac du Robertville, een rondje er omheen en koers gezet naar Malmedy. In de buurt van Theux een joekel van een friet gegeten met de kop in de warme zon. Het werd tijd voor de terugtocht, inmiddels 2 uur in de middag. In de verte begon het al iets donkerder te worden. Pieter's route werd erg flexibel en koerste zoveel mogelijk richting de blauwe lucht. Maar tegen een uur of 3 was er geen houden meer aan. Vlak bij Henri Chapelle kwam het er met bakken uit. Pieter gooide zijn FJ rechts uit de flank en stopte bij het bouwvallige kerkje vlakbij het oorlogskerkhof. Het wrak van de VW bus was onze redding en schuilplaats. Nadat het ergste over was, de kortste route via de Plank terug naar huis.

Pieter, Ger, Sjaak, Thijs, Jan en Sjak.

 

 

gr Sjak Selen

 

Leon Sturme – Limburg route – 13 September 2014


Voor een zaterdag was er een ongekend aantal van 17 motoren met de bestuurders bijeen gekomen op de markt in Kessel bij de Boejser. Zo’n groot aantal motoren zijn we niet gewend met een toertocht de laatste jaren en zeker niet als er geen route voor de GPS is rondgestuurd. Met wat extra aanwijzingen van Jannie zijn we vertrokken onder leiding van Leon Sturme naar het zuiden van Limburg, het goede weer tegemoet want het zou een erg mooie dag worden. Via de grote wegen zijn we terecht gekomen op de kleine wegen en soms hele kleine wegen. Het nadeel van een grote groep is dat je vaker op elkaar moet wachten, zonder GPS route moet je toch achter je voorganger aanrijden en als die uit het zicht is verdwenen moet je vertrouwen hebben dat hij bij de volgende afslag blijft staan. Op zich ging dat goed en we kwamen bij de eerste stop. Een kop koffie met wat lekkers… een heel groot stuk vlaai. Dat ging er wel in. Daarna weer op de motor verder .. en verder .. en op een gegeven moment waren we door toeval en ongeluk 1 rijder kwijt. Bij de tussenstop in Vaals voor de lunch was Jack 48 minuten verwijdert van de rest van de groep. We gingen eten in Vaals en hadden onze middagstop. Nadat een klein gedeelte van de groep rechtstreek naar huis ging (voorbereiding voor de jaarlijkse BBQ) reden we binnendoor naar huis toe. We waren om ongeveer 16h15 terug in Kessel. OM 18h00 ging de BBQ van start dus dat kwam mooi uit.
Weer een Limburgtocht van Big Lei, net wat anders om sommige wegen dus toch weer heel leuk om wat nieuwe stukjes te verkennen. Dankjewel.

 

Gr Wim
 

 

Jos Beeren – Midden Limburg – 12 okt 2014


Met 11 rijders stonden we klaar aan de start, droog weer tot laat in de middag voorspelt en de zon scheen om 9 uur al. We activeerden in de GPS de route de Jos heeft gemaakt, later bleek inderdaad de route best wel overeenkomsten te hebben met de wegen de Jos uit zijn hoofd reed. Binnendoor wegen voornamelijk en zoals Jos zei waren we niet verder van Kessel verwijdert dan 30km hemelsbreed. Veel wegen hadden we uiteraard al gezien, maar toch bleken er wegen bij de zitten die nog niet met de motor gereden waren. In de Peel maakten we de koffiepauze en de koffie met vlaai gingen er goed in. Na een rustige stop gingen we ook rustig weer verder, op naar de 2e helft. Deze helft had wat meer afwijkingen van de route maar dat deert helemaal niet, Gelukkig is de afspraak dat de voorrijder altijd gelijk heeft en dus reden we verder. Rond een uur of 2 waren we terug in Kessel en gingen we nog even bij de Boesjer napraten. Het was de laatste tocht van de 2014 agenda.
Bedankt Jos.

 

 

Ingelaste toertocht 1 november 2014 - Zuid Limburg

Op verzoek van Jannie is er op zaterdag 1 november 2014 door Duiker(s) Jack&Hetty, Sigaro Piet, Big Lei, Naerse Eric (kwiebus) en Jannie (nöe Kaever), en kweker Sjakie een prachtige toertocht gereden in de grensstreek van Zuid Limburg en Belgie onder zeer mooie "zomerse temperaturen van rond de 22 graden Celsius".  Sigaro Piet had op vrijdag 31 oktober nog een toertocht van het internet gedownload van circa 187 km lengte in het mooie Zuid-Limburgse eHeuvelland. Het was een zeer mooie rit, die "verrassend" en dus ook aan te bevelen is. 

 

Met vr.gr. Jannie  

 

 

Wim Peeters - Bibberrit 2014 - 31-12-2014

Op de laatste dag van 2014 hadden we zoals Jos zei: een echter bibberrit sinds jaren. En er waren maar 3 “die-hards” die wilden bibberen zo te zeggen, Jos Beeren, Michel Jacobs en ikzelf. Het was een graad of 3 toen we vertrokken en het was iets van 6 graden toen we ‘s middags weer naar huis kwamen.

De route die we reden was via Helden – Neer – Roggel richting Leveroij en Maaseik, de markt was afgesloten dus reden we nog een klein stukje door naar Echt. In Echt gingen we kort van de route om bij de “big M” een koffie te drinken. Even bij praten. Na de koffie reden we door richting Duitse grens en kwamen we via Roermond weer terug naar Kessel.

Al met al een lekkere rit om onze accu’s weer op te laden voor het nieuwe jaar. Wel nog even de motor poetsen ivm de pekel die er toch nog wel lag. Bij de Boesjer aangekomen gingen we nog even afsluiten alvorens we naar huis reden. Bedankt Jos en Michel.

 

Gr Wim
 

 


 

Kalender

Juni 2019
Z M D W D V Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
zo 23 juni @ 09:00 - 18:00 4e Toerrit - Wim Peeters
do 04 juli @ 09:00 - 18:00 Motorweekend 2019
vr 05 juli @ 09:00 - 18:00 Motorweekend 2019
za 06 juli @ 09:00 - 18:00 Motorweekend 2019
zo 07 juli @ 09:00 - 18:00 Motorweekend 2019

Copyright © 2017. All Rights Reserved.