Login

Wie is online

We hebben 227 gasten en geen leden online

Zoeken

Motorzegening Grubbenvorst
Zondag 18 april 2010
Smorgens om 9h45 was iedereen paraat bij de Boesjer om te vertrekken richting de motor zegening in Grubbenvorst. Met zo'n 22 motoren vertrokken we om even later te parkeren op een stoffig terrein bij de Kiosk in Grubbenvorst. Schijnbaar hadden de stratenmakers nog extra moeten werken om het terrein een beetje begaanbaar te krijgen. Verder was het als vanouds gezellig en wederom erg warm, tot net boven de 20 graden zelfs. Nieuw dit jaar waren de broodjes braadworst, erg lekker want ze waren vroeg uitverkocht. De pastoor droeg een mis op voor een veilig motor jaar en iedereen stond na de mis klaar om de fuik in te rijden voor de officiele zegening.
Na de zegening kwamen we bij de ZON veiling bij elkaar voor een spontane motor tocht. Jammer genoeg verloren we de aansluiting omdat het stoplicht op rood stond. We zijn daarom met 4 man verder gereden richting Wessem, langs de Maas naar het zuiden. Op het terras in Wessem belden we de andere rijders even op, deze zaten al weer terug in Kessel op het terras en thuis. Dat was de motor zegening, gezellig, goed weer en een tochtje. Op naar en nieuwe zomer rijden!

Gr Wim Peeters

Bloesemroute
Vrijdag 30 april 2010
Piet Bouten reed als ieder jaar de bloesem route op Koninginnedag. De rijders hebben veel regen gezien die dag, het was niet zo aangenaam als voorgaande jaren.


Postel - Klein Brogel
Zaterdag 8 mei 2010

Als invaller van Jos Beeren (griepje) heb ikzelf nog snel een route in elkaar gezet met behulp van de Onroute Motorkaarten. Alles binnendoor dus. En waar ga je dan naartoe, niet te ver... slecht weer. Wel kleinere wegen (want = mooi). We proberen dus de OMK kaarten!. De rijders 5 in totaal vonden het allemaal goed dus we gingen voor de vlaai in Postel. We vertrokken met een nat wegdek, wel geen regen. En we hebben geluk gehad, het was bewolkt maar wel de hele dag droog. In Postel aangekomen (na een beetje fietspad (maar wel verhard!) kwamen we toch bij de Abdij. Het was mijn eigen schuld want ik het het kaart materiaal niet helemaal tot Postel in de Quest zitten dus ik "viel" even van de kaart af met rijden. Afijn, koffie met vlaai op de hand, want dat was het lekkerste! We zijn toen een stuk zuidelijker gereden onder leiding van Piet Bouten. Na een frietje bij Tommy heb ikzelf een herberekening laten uitvoeren door de Quest en we konden op het randje van de kaart weer verder gaan. Afijn, veel kleine wegen gehad, ook wat drempels in de bebouwde kom.

Gr Wim Peeters

 

Rondje Eindhoven 30 mei ‘10
Ja, ja, de weersvoorspelling was meer geschikt om aan een trialwedstrijd te beginnen dan op het verhard een rondje Rond Eindhoven te doen. Maar samen met Frank(the Prins) en Rene zijn we om 09:11 vertrokken. Via mooie slingerwegen door Midden-Limburg rijden we bij Molenbeersel Belgisch-Limburg binnen. Het muziek festival in Achel beleefde z’n laatste dag. Zo te zien was het terrein een beetje nat. Hier rijden we Brabant binnen. Even pauzeren na 100km. De meest noordelijke plaats is vandaag Moergestel. Het miessert een beetje. Via een (motor)fiets route naar Oirschot. Zuidwaarts ziet er het er goed uit, maar we willen nog naar Boxtel. Als we die richting gekozen hebben blijkt het een geweldige weg te zijn, weinig verkeer, vele slingers. Een groot aantal klassieke auto’s (begin 1900 schat ik aan de “fiets”wielen te zien) komen ons tegemoet, een enkeling heeft handbediende ruitenwissers(handwissers) waar hij gretig gebruik van moet maken. Enkele motortoergroepenkomenonstegemoet. Waar zijn vandaag toch die andere 31 MTK-ers ?

Bij Zijtaart krijgen we een plensbui te verwerken. Vreemd dat nou net vandaag  al die herenhuizen en boerderijen hun garage of schuur op slot hadden anders waren we daar spontaan gaan schuilen. Hoewel, het was niet zo erg als enkele jaren geleden bij Sneek.

In Mortel bij Gemert een aansterk, opwarm en droog pauze. En het is weeeer droog buiten.

In Zeilberg nemen we nog een ommetje met wat getoeter van Frank……… en komen zo in Griendtsveen. Langs het kanaal naar Helenaveen. Echt een weg om, afhankelijk van de snelheid,  een beetje zweverig van te worden. Met een laatste bui in Beringe rijden we na 250km om 14:30u, net niet droog, Kessel binnen.

Samen met de deelnemers aan de try-out op 2e Pinksterdag(Inge, Pieter, Big Leo, Jannie en Jos)  hebben 7 MTK-ers de rit met goed gevolg volbracht. Rond Eindhoven doen we nog eens over maar dan hopelijk met geschikt motor weer.

Jos


Extra route Ahreifel 4 juni 2010

Ik had er zin in , maar het weer was niet het van je iedere keer. Maar op vrijdag 4 juni kwam alles samen. 2 personen, 2 dikke sjoppers en 2 en twintig graden. Theo Stappers belde mij de avond tevoren nog op. Het werden totaal een dikke 500km en 8 uur tijden volgens de planning. Het was al lekker zonnig smorgens dus de dunne sjaal en dunne handschoenen aan. Snelweg naar Aken, Brandt eraf en binnendoor de hele route, allereerst even pauzeren langs de weg bij een Maria-grotje langs de weg. Even foto's knippe... Daarna verder naar de Nurgburgring, een of ander festival was er aan de gang, verlate Pinkpop?? Ondertussen hebben we al een "illegale actie gepleegd, maar het was wel de mooiste weg tot dan toe, maar goed, die was afgesloten door een hoop zand dus omkeren. Even lekkere schitsel eten in Adenau was er ook nog, hoe langer je moet wachten hoe lekekrder dat hij wordt. Verder gingen we... weer een afgesloten weg, wel de mooiste van de route, ook de minstverharde weg. Tsja dat wordt wassen. Het was een van de eerste tochten in de Eifel gemaakt met de Onroute Motor Kaarten, heel mooi maar het idee van verharde wegen is toch anders als wat ik vind.... Zo gingen we verder naar Ahrweiler, Althenahr en verder binnendoor terug naar huis. Even nog koffie drinken, na zo lekkere pfefferschnitzel mit pommes krijg je wel dorst zeg.
Als met al een mooie dag 507km gereden (incl het terugrijden bij afluitingen). We waren om 8 uur vertrokken in Kessel en waren om 19:30 uur weer terug, een lange dag en de moeite waard.
Het was geweldig, jammer voor de thuisblijvers maar draaien op een zandweg kun je toch echt niet met 10 man...

gr Wim

 

12 juni 2010  10 jarig jubileumfeest

En dan was het zover, het 10 jarig jubileum, MTK2000, gestart in 2000 dus. Na 10 jaren rijden en tochten maken toch even een feest om het te vieren.
We begonnen s’middags om 2 uur bij de Boesjer als vast vertrekpunt met koffie en vlaai voor 25 deelnemers. Door Willeke werden 5 groepen gemaakt, willekeurig ingedeeld, waarna we begonnen aan een oriëntatietocht. De tocht eindigde bij Yesterdays in Nederweert en tussendoor moesten er opdrachten vervuld worden. De tijd was krap maar iedereen had de opdrachten toch af. Het varieerde van afstanden meten, tot foto's knippen en rekenen al dan niet uit het hoofd of via de telefoon. De tocht eindigde bij Yesterday's in Nederweert waar we terugin de tijd veel voor-oorlogse motoren zagen staan. Geweldig! Niet te filmen wat er stond. Bij deze ook bedankt aan Yesterdays voor de uitleg en de ontvangst.
Daarna gingen we binnendoor naar huis waar we s’avonds een BBW hadden bij Geert en Willeke. Er hadden zich 39 personen opgegeven. Lekker eten en drinken, en niet te weinig, er was genoeg voor iedereen. Tijdens de BBQ werden nog een aantal personen bedankt voor de inzet, Jannie als voorzitten, Geert en Willeke voor de ontvangt en ikzelf als webmeister, bedankt hiervoor. Het is hobby zal ik maar zeggen.

Het feest ging tot in de late uurtjes door, het vlees werd langzaam opgegeten en de drank bleef naar binnen stromen.

Een geslaagd jubileum en als ik mijn oren kan vertrouwen zitten er bij de leden nog genoeg ideeën om de komende jaren vol te maken met tochten, evenementen en volgende feestjes.

Op naar het volgende jubileum.
Gr Wim

20 juni 2010 - Rondje rondom Peel en Maas
Jos Beeren en Geert Niessen hebben een tijd geleden een rondje rondom Peel en Maas gereden en deze wil de Jos nog een keer voorrijden voor MTK. Zogezegd zo gedaan... om 7 uur smorgens. 7 over 7 leek ons wel een aardige tijd om te vertrekken met 5 man. Gelijk in Kessel-eik de gravel op en zo volgden er nog meer wegen. Kleine wegen het meest want daar loopt de grens meestal op of het dichtste bij. Eerste stop (ontbijt) hadden we in de Peel achter Meijel. Daar werden koffie en boterhag genoten, thee was er wat minder over uit de beker van Huub, tsja de top koffer is in ieder geval wel waterdicht. Huub had voor iedereen nog gekookte eieren bij zich dus we konden het neit te bont maken met opmerkingen. Na een goede rustpauze weer doorgereden en bij Maasbree pauze, tijd voor de fruityoghurt van Geert. We kondern niet te lang pauzeren anders waren we niet om 10 uur weer in Kessel, dus gelijk op de motor. Een behoorlik pittig buitje kwamen we ook nog tegen, even schuilen onder een boompje. Daarna weer doorgereden naar Petra (Boesjer). Daar namen we nog een kop koffie en gingen we naar huis.

Gr Wim

21 augustus 2010 Piet Bouten Koffie in Cochem
Piet Bouten had ons beloofd koffie te drinken in Cochem, en het werk een zaterdag, en een verre route, 500 km naar Cochem. Ten opzichte van een "normale" zaterdag erg druk zelfs, om 7h00 stonden we klaar bij het BP tankstation met 10 rijders. Op naar Cochem. Eerst A2 richting Aken daarna bij Brandt eraf en binnendoor rijden. In Simmerath bij de Bikers Ranch hebben we de zaak geopend .. met koffie en zure melk, nieuwe koffie was nodig en werd ook meteen gebracht, geen probleem. Daarna reden we door naar Cochem. Stralend weer, kleine wegen, veel technische wegen en uiteindelijk Mart en Tiny in Cochem. Druk Cochem mag ik wel zeggen. Mart en tiny waren al een dag van tevoren gereisd voor een weekendje Cochem en reden samen met de rest verder naar Kessel. In Cochem hebben sommigen koffie gehad, anderen fris. Daarna zijn we doorgereden naar Ulmen waar we gelunched hebben. De terugreis was vernamelijk opgebouwd uit doorgaande wegen, niet te veel techniek en goede wegen om het eten iets te laten indalen. Het was ook beter zo in verband met het warme weer. We hebben daarna nog even getankt en zijn toen verder gereden naar Kessel waar we rond 18h30 zijn aangekomen bij de Boesjer. Het was een hele mooie tocht en voor hethaling vatbaar.
Bedankt Piet voor deze mooie tocht.
Mvrgr Wim

5 september - Mooi Limburg - Geert Niessen
Op deze mooie zondag reed Geert Niessen de toch voor die hij gevonden had bij de Nederlandse Diversion Club. Een hele mooie tocht door Limburg met een klein uitstapje naar België en Duitsland ter hoogte van het drielandenpunt in Vaals. De tocht begon in Maasbracht dus eerst daar even naartoe rijden. Snelste weg en daarna via de werkzaamheden naar de route. Via het kanaal daalden we af naar Geulle. Kleine stukjes mergellandroute zat erbij, maar goed, je kan dat niet voorkomen. 8 motoren met 8 bestuurders en een bijrijdster (buurgvrouw van Pieter) reden via de vele kleine wegen naar de eerste koffie-plek, "gesloten....nee vanaf 11 uur open, toch 12 uur, nee 11 uur. Niemand komt naar buiten, dan maar aan de deur voelen, open JA!. Maar niemand binnen, niks. Evenmet zijn allen naar de WC en weer verder, geen koffie". Dan maar stoppen op een camping en waarempel, goede koffie en lekke vlaai met room. Daarna vervolgeden we de tocht via kleine smalle en mooie wegen naar Epen waar we even de lunch tot ons namen.... Daarna weer verder naar het eindpunt nadat we even getankt hadden. De groep splitste zich toen in de binnendoor- en de rechtstreeks-naar-huis-rijders om weer thuis te komen. Vele wegen die we nog niet kenden in Limburg, hoe kan het. Geert doe je best voor een route volgend jaar, je kan het hebben we gezien. 250km mooie wegen!
Mvrgr, Wim.


25 september 2010 – Ardennen
Pieter Hanssen had een tocht uitgezet naar de Ardennen, of toch een dijkentocht, nee toch Ardennen. En hij zou hem voorrijden, nee ging niet: pinnetje gebruiken van de GPS. Mart Hanssen reed voor. Met 10 motoren vertrokken we in Kessel voor een ritje Ardennen. Voor de dijkentocht werd het te nat tussen de rievierenen in de Ardennen zou het beter worden. Vertrek om 8h40 in Kessel en richting Bels. Na een verdiende tussenstop met Koffie en vlaai reden we verder naar La Roche en Ardenne. Het was koud, de lucht was droog en de weg was nog nat. Op de plekken waar de zon erbij kon was het wegdek vrijweg droog, dat maakte de bochten wel wat leuker. In La Roche hebben we na lang wikken en wegen een Italiaanse lunch genoten en we reden weer verder. Aangekomen in Limburg werd de groep opgesplitst en 2-en, later in 3-en en zo kwamen we ieder apart weer veilig thuis in Kessel. Het was een mooie tocht, het was droog en redelijk weer, volgende keer wel weer de wintervoering erin heb ik gemerkt. Het waren in totaal toch weer 420km.
Bedankt Pieter!
Gr Wim


24 oktober 2010 Midden Limburg - Leon Sturme
Leon Sturme, Inge de Vlieger, Pieter Hanssen, en Bert Donders.

Vanmorgen was het toch effe kijken welk weer we hadden, gisteren was het erg guur en waterkoud dus was het voor Leon een beetje lastig wat hij zou doen met de rit die hij geplant had. Het was de bedoeling een rit van ca. 300km te doen zegmaar rondom de kerk. Leon had belooft niet meer dan 30 km van kessel vandaan te rijden maar dan wel een rit van 300km. Onderweg zouden we dan aan 165 kastelen en kloosters voorbij rijden zo had hij belooft!? Wat was het nou jammer dat het weer een beetje roet in het eten gooide. Na overleg had Leon de tocht ingekort tot 175km beginnend in Kessel langs de maas richting Roermond, Herten, Odiliënberg ,Nationaal park de Meinweg naar het domicilie van een wereldleider nl. Maharishi Mahesh Yogi die hier een spiritueel centrum uit de grond stampt met geld van zijn volgende volgelingen. Na hier een spirituele stop te hebben gemaakt ging het verder het duits op via Effeld, Karken, Posterholt naar het stukje Nederland op zijn smalst bij het plaatsje Schipperskerk op de Visserweert. Hier is de afstand tussen Belgie en Duitsland maar 5km. Het ging verder naar Maasbracht, Wessem, effe gekeken in de haven, door naar Thorn het witte stadje waar we op het terras even wat gegeten hebben. Van hieruit nog via Kessenich weer richting Kessel. Onderweg bij Ittervoort kwamen we Geert Niessen nog tegen die zijn nieuwe Honda deauville aan het inrijden was, samen zijn we weer naar Kessel gereden naar ons cafe "de Boesjer" waar twee vlaaien voor ons klaar stonden. Na ieder 5 stukken vlaai zijn we maar naar huis gegaan.
Het was een mooie rit Leon niet te lang niet te kort we hebben +- 168km gereden en we hadden prachtig weer, koud was het ook niet.

Mvg. Pieter Hanssen

Kalender

Juni 2019
Z M D W D V Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
zo 23 juni @ 09:00 - 18:00 4e Toerrit - Wim Peeters
do 04 juli @ 09:00 - 18:00 Motorweekend 2019
vr 05 juli @ 09:00 - 18:00 Motorweekend 2019
za 06 juli @ 09:00 - 18:00 Motorweekend 2019
zo 07 juli @ 09:00 - 18:00 Motorweekend 2019

Copyright © 2017. All Rights Reserved.