Login

Wie is online

We hebben 213 gasten en geen leden online

Zoeken

9 september 2007

Vandaag waren we met 11 man verzameld bij de Boesjer. Bij het horen welke route we gingen rijden vertrok Ger in zijn eentje; niet omdat de route niets aan was, integendeel. De Natuurpark Eifel route is zeer mooi, maar Ger had de route de zondag van tevoren al gereden met de UVW.
Met 10 man vertrokken we binnendoor richting Eschweiler, weer wat anders dat de snelweg. En de route was mooi, heel mooi, maar wel jammer genoeg nog met natte wegen die nog niet opgedroogd waren. Verschillende mensen hadden dan ook last van kleine slippertjes van het achterwiel. Gaande de dag droogden de wegen op en was dit ook voorbij, al bleef het wel oppassen onder de bomen.
We hebben koffie gedronken bij Flink in Obermaubach (goede bediening overigens) en we hebben gegeten in Simonskall. Net na Simonskall liepen we tegen een wegafsluiting aan, jammer dat dit op za/zon- en feestdagen gesloten is want het is een mooi bochtig stuk weg, reden te meer om terug te gaan door de week, dan heb je er geen last van :).
Al met al een mooie tocht, een tip van Theo Naus, ook te vinden op www.GPSTRACKS.nl. Al had ik het begin een beetje aangepast en het laatste stuk ook omdat dit midden door Aken liep. Vandaar dat de track niet geheel de route volgt.
Het was redelijk goed weer, niet echt veel zon en ik denk een kleine minuutje regenspatjes, dus een goede motordag!

Groeten
Wim Peeters

 

18 augustus 2007

Vandaag was er niemand die een route op voorhand had aangekondigd. Maar er waren wel mensen die wat routes in de GPS beschikbaar hadden. We waren met 6 man en besloten om te vertrekken voor een route naar de Ardennen. De route zou voorgereden worden door Pieter Hanssen. We vertrokken voor een stuk snelweg richting "de Planck" om daar België binnen te rijden. We hadden veel wegen waar weinig auto's waren maar ook vaak zat het tegen en reden we achter een stel auto's aan. Pieter haalde de auto's met gemak in en de rest kwam er achteraan. Eer werd tot de middag pause flink doorgereden. We hebben in Spa even genoten van een ontbijtje / koffie / cola en reden daarna door naar Vielsalm waar we in het plaatselijk frietkot een maaltijd bestelden. Hier hebben we ook de foto's geknipt en ja, alweer foto's waar we aan het eten zijn.
Toen bleek dat de echter route nog erg ver zou zijn (toto luxemburg aan toe) hebben we besloten iets in te korten en binnendoor via Monschau terug naar huis te rijden. Hier heeft Edwin Joosten voorop gereden op de snel in elkaar gezette route op de GPS.
In Monschau zelf hebben we even stilgestaan voor een korte update van de route te maken, en toen zijn we naar Vaals gereden. Daar hebben we nog wat gedronken (Ger uiteraard een groot ijs),, en toen zijn we via de Selfkant naar huis gereden. De groep viel wat uiteen voordat we terug waren in Kessel. We hebben 356km gereden in stalende zon.

Groeten
Wim Peeters

 

29 juli 2007 Vroege vogel rit

Verslag van 1e Vroege Vogel Rit MTK 2000 (VVR-MTK) op 29-7-'07.Stelling: De organisatie dient altijd aanwezig te zijn.Dus ook als de situatie minder prettig lijkt te worden of al is.Het was droog buiten……..toen ik om 06:00u uit het raam keek.15 min. later waren de klimatologische omstandigheden echter aanmerkelijk anders.Gewoon stevige regen.Tegen zevenuur toch maar even bellen.Geert stand al half in het harnas. Was dus al bijna bie 'De Boesjer'O.K.Toen ik om effe voor zevenen aankwam zat hij parmantig onder de parasol!Welke nu geweldig dienst deed als paraplu.Het terras liep vol …….. met regenwater.Eric kwam ook aan rennen.De motor thuis maar wilde er toch bij zijn.Stel dat er toch meer gekke harde-kern-mtk-ers komen opdagen.20overzevenenzijnwevertrokken, iederzijneigenweg.Kessel heeft er niets van gemerkt.Ja toch wel, de poetsploeg van 'De Boesjer'.De spoorvorming stond vol met regenwater.Nee, echt geen motorweer.Maar als ze allemaal waren gekomen was de rit van start gegaan!De broodjes en thee werden nu thuis genuttigd.De aan- en afmelders bedankt.Hub, Wim, Pieter, Piet, Jannie, Eric.Volgende keer zullen we deze VVR iets eerder aankondigen en…….weerman Thijs consulteren,…..misschien.

Geert en Jos

 

6-7-8 juli 2007 Motorweekend Sneek

Hierbij het verhaal van het motorweekend 2007, aangezien ik de vrijdag niet om 9 uur mee ben gereden maar om 16h00 pas ben vertrokken heb ik de vrijdag verhalen niet helemaal op het vizier
Vrijdag
Vertrokken om 9 uur bij de Boejser en Sjaak was de weg al vroeg kwijt, met wat omzwervingen komt hij de Boekend niet meer uit door de wegwerkzaamheden ter plekke. Verder was de tocht redelijk mooi ondanks het slechte weer en harde wind. Veel kleine groene weggetjes, vooral groen waardoor je snel in de slip kwam. Bij het museum aangekomen was er maar voor 5 rijders soep, andere moesten het met groente stellen. Daarna weer verder en uiteindelijk bij de slaapplaats aangekomen, het nieuwe gebouw van Wigledam in Sneek maar dit was nog niet klaar. Maar voordat men terug was bij het oude gebouw werd door een wolkbreuk alle mooie herinneringen aan die dag weggespoeld en uiteindelijk bleven er wat druppelende motorrijders achter die de kleren en laarzen aardig nat hadden.
Ikzelf ben via de snelweg gereden naar Sneek, veel wind dus gratis surflesje op de motor was ook erbij. Met twee fikse buien rond Arnhem Zwolle ben ik wel droog aangekomen
Zaterdag
De zaterdag was gereserveerd om de elfstedentocht te rijden. Sjonge , wat heeft Friesland toch veel kleine kronkelweggetjes. mooii op dijkjes gelegen zodat je alles goed kunt overzien. De groep werd echter gauw genoeg al gesplitst en we waren een aantal mensen kwijtgeraakt. Gelukkig konder we via de GSM iedereen weer achterhalen en met wat vertragingen zijn we verder gereden. Hindelopen werd ook nog kort bezichtigd. We zijn de tocht helemaal afgereden tot aan Bartlehiem waar we nog een groepsfoto genomen hebben van het wereldberoemde elfsteden bruggetje. Daarna terug naar Sneek met een kleine afkorting om wat tijd te winnen want om 18h00 stipt stond het eten op tafel.
Zondag
De zondag was een binnendoor rit naar Hindelopen, waarna we lang de kust afzakten en vele dijkweggetjes hebben gezien. Wederom kronkelen dus. We zijn via Apeldoorn en Zwolle terug gereden naar Kessel waar we om 17h00 op het terras van de Boesjer de goede afloop weer hebben gevierd.

Groeten
Wim Peeters

 

10 juni 2007 Luik Bastenaken Luik

Awel... met 11 personen vertrokken we iets vroeger dan normaal om 8h30 richting Luik. De route was gekozen door Theo Naus en voorop reed Piet bouten. Over de snelweg richting Luik waar onze eerste ongeplande stop was. Piet reed er vandoor, de motor van Ellen stopte ermee. Aanduwen lukte nog maar de motor sloeg bij stationair gas gelijk weer af. Snel een parkeerplaats opzoeken voor de motor nader te bekijken want we stonden nog op de snelweg langs de Maas in Luik. Nog voordat we een parkeerplaats gevonden hadden had de politie ons gevonden... we moesten wegwezen en niet naar rechts afdraaien want dat was een eenrichtingsweg, kost 100 euro. Ook de buurtbewoonster met het hondje merkte dat later nog eens duidelijk op. De motor had een losse bougie maar ook dat was niet de oorzaak want starten ging niet meer op de startmotor. Dus Ellen maar achterop bij Pieter en de tocht beginnen. Halverweg de tocht daar gebeurde het volgende mankement wat we niet hadden verwacht. De nieuwe motor van Leon kreeg een scheve remschijf, nog geen 300km ingeremd! Na beraad besloten we de remschijf te demonteren want doorrijden zou ongetwijfeld leiden tot een afgebroken remklauw. De foto's zeggen meer dan ik kan schrijven nu.
Met de oudste motor uitgeschakeld en de nieuwste motor in handycap-mode zijn we de route afgereden. Uiteraard met een stop in Bastogne bij de Tank.
Op de terugweg hebben we nog een poging gedaan om de motor van Ellen toch naar huis te krijgen. Starten ging nu wel maar verder dan een kilometer of 5 kwamen we niet. Weer hetzelfde euvel, afgeslagen, niet mee te starten op de startmotor. Diagnose: kapotte accu / accuplaten scheef. Ellen heeft later met de aanhanger en auto nog de motor geweest halen, getuige de bedankmail van Ellen:

Bij deze wil ik Piet Bouten, Pieter Verhaegen, Geert Niessen, Sjaak Willems, Leon Sturme, Wim Peeters, Ger Timmermans, Theo Naus, Ger Cranmehr en Frank Dings even BEDANKEN voor jullie HULP en GEDULD gisteren bij de eerste "pech"-rit van onze club. Ondanks dat ik bijna de hele rit achterop heb moeten zitten, vond ik het een geslaagde rit. Ik heb nu eens goed rond kunnen gapen en rondgereden worden is voor 1 keertje ook wel eens leuk maar mijn voorkeur gaat uit naar zelf rijden. We hebben diezelfde avond de motor in Luik nog opgehaald, we waren om 1/2 11 terug. Hij staat nu bij Geert voor reparatie. Leon, ik hoop dat je niet al te lang hoeft te wachten op de reparatie jouw nieuwe motor, het weer is veel te mooi om niet te kunnen rijden. Bedankt allemaal en voor jullie dames: "Sorry dat je man zo laat terug was en bedankt voor je begrip". Groetjes Ellen Wijers

Natuurlijk Ellen zou ik zeggen, elkaar helpen op zo'n moment dat hoort erbij. 426km tocht van 8h30 tot 19h30, geen regen en warm, vermoeiend maar wel een hele mooie toch met veel kleine binnenwegen en raar maar waar, samen misschien maar 500 meter kasseien.

20 mei 2007 Dijkenrit Nijmegen

Op de bonnefooi naar de Boesjer, niets geregeld. Het weer zou niet geweldig zijn maar wel tot in de middag droog.

Er werd besloten om via de bekende route van Jos naar Cuijk te rijden en daar wat koffie te drinken. Het restaurant opende speciaal voor MTKESSEL de deuren en sloten met koffie en thee stonden klaar. Iets anders was dan ook moeilijk te bestellen aangezien we meer dan een half uur voor openingstijd aanwezig waren. (vorig jaar moesten we 30 minuten wachten). Daarna reden we door naar Nijmegen waar ikzelf een route zou voorrijden die over de dijken voerde. Ik had 'savonds ervoor snel wat routes van www.gpstracks.nl gedownload, vandaar. Maar goed.... feit is wel dat je beter je GPS moet kennen om de route om te keren en ze in tegengestelde richting te rijden. Ik schaam me dood, het lukt me niet echt goed. We hebben echter wel mooie dijkwegen gereden op de kaart van de GPS. Nadeeltje was dat men om motortje te pesten ergens een flitser had opgesteld... Theo Naus heeft de flitser een aantal keren zien flitsen....
Via de noorzijde van de Waal zijn we richting westen gereden, via de zuidzijde zijn we naar het oosten terug gereden. Dit stuk is veel minder interessant aangezien men veel stukken langs het water alleen voor fietsers had opengesteld, auto's en motoren verboden.
Zo zijn we teruggereden naar Nijmegen, daar pakte Ger Craenmehr de handschoen op en zijn we via de zevenheuvelenweg naar huis gereden. Eerst nog een colaatje onderaan de berg bij Milsbeek, waarna we doorreden naar Kessel.

De route was ongeveer 280km en op een paar druppels na hebben we het mooi droog gehouden.

Kalender

Juni 2019
Z M D W D V Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
zo 23 juni @ 09:00 - 18:00 4e Toerrit - Wim Peeters
do 04 juli @ 09:00 - 18:00 Motorweekend 2019
vr 05 juli @ 09:00 - 18:00 Motorweekend 2019
za 06 juli @ 09:00 - 18:00 Motorweekend 2019
zo 07 juli @ 09:00 - 18:00 Motorweekend 2019

Copyright © 2017. All Rights Reserved.